Klantgericht en agile

Bij de start van een project vind ik het prettig om eerst eens bij de klant te komen kijken en te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. De stappen daarna zijn per project verschillend maar ik houd me graag aan de principes van het Agile Manifesto en meestal het komt op het volgende neer:

Voor veel klanten is dit in het begin even slikken, je wil immers graag weten waar je aan toe bent. In de praktijk blijkt dit echter zeer goed te werken. Het agile karakter is niet alleen prettig voor de developer maar juist ook voor de klant. Tijdens projecten loop je als klant vaak tegen dingen aan die je nog aangepast zou willen zien of die je juist weg zou willen laten. Dat kan op deze manier gewoon, zonder gedoe over requirements!

Praktisch

Ik beheer al mijn projecten met Git. Git is een essentiële versiebeheer tool die onmisbaar is voor de moderne developer, zeker als je met meerdere mensen aan hetzelfde project werkt. Er zijn verschillende websites waarbij je je Git projecten kunt hosten. De projecten van mijn klanten staan allemaal op Bitbucket. Het alom bekende GitHub gebruik ik voor open source projecten.

Naast een goed werkende backend moet er ook altijd een intuïtieve frontend ontwikkeld worden. Hiervoor maak ik vaak gebruik van javascript libraries als jQuery en Twitter Bootstrap. Daarnaast werk ik graag met de icons van Font Awesome en Sass/SCSS voor de styling (CSS maar dan beter).

Een webapplicatie moet natuurlijk ook ergens gehost worden. Soms is het fijn als de klant al een oplossing heeft maar als het kan kies ik vaak voor mijn eigen vertrouwde omgeving; Laravel Forge voor de deployment en DigitalOcean voor de hosting. Omdat ik daar vrijwel alles zelf in kan stellen geeft dit enkele belangrijke voordelen:

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden?
Neem even contact op, dan bespreken we het tijdens een goeie kop koffie.

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden?
Neem even contact op, dan bespreken
we het tijdens een goeie kop koffie.